Hus och trädgård

Inredning inspiration

Att inreda ett nyligen inköpt hus eller lägenhet kan kännas både stimulerande för vissa medan andra kan närma sig det hela utifrån en oroskänsla. Det finns otaliga olika inredningsstilar därute! Kruxet är bara att hitta rätt inredningsstil utan att kopiera andras stil rakt av. Genom åren kan du byta inredningsstil flera gånger. Det tar lång tid att komma fram till din egen unika inredningsstil och låt det därför ta den tiden. Vi hjälper dig med olika inredningsstilar som inspiration. 

 

 

Lantlig stil

Den lantlig stilen går aldrig ur tiden som stil. Den karakteriseras av rustika teman, vit målat trä, och en eller två accentfärger i tyger och tillbehör. Blommor och kryssmönster är alltid populära i lantlig heminredning. Naturliga material, såsom bomull, smide, trä och keramik förekommer ofta i den här stilen. Gärna detaljer i exempelvis blommotiv på koppar eller teservisen. Innebär ofta en rustik, gammaldags och lite romantisk känsla. Passar dig som vill ha en lite traditionell atmosfär och använda äldre möbler och prylar (som t ex arvegods & loppisfynd). Det finns lite olika inriktningar i den här stilen. En som är mer åt det skandinaviska hållet med ljusa, lätta färger och trädetaljer som t ex panel på väggarna och möbler från ett annat sekel (gärna laserade eller ljust målade).

 

Skandinavisk stil

Minimalistisk, ren, enkel. Klassiska vita interiörer med en svart färgklick, och kanske en accentfärg är alla kännetecken för skandinavisk heminredning. Blond, naturlig och stilren. Passar dig som vill ha en lugn och lite avskalad miljö.  Välj gärna ljusa, lätta träslag och neutrala färgskalor i exempelvis vita, beige, blå och gråa toner. Dina möbler har rena linjer och du väljer naturmaterial i kuddar, plädar, mattor, gardiner och annan textil. Du möblerar ganska sparsamt och har mycket luft mellan dina möbler.

 

Retrostil

Gammalt blir nytt. Ingenting är så het som retro inredning just nu. För att få den äkta retro looken, återanvända och återvinna gamla föremål.

 

Marin stil

Blå nyanser på en ren, vit bakgrund kännetecknar marininredning. Inredningsdetaljer som påminner om havet, exempelvis rep, hjul, och ankare förstärker den nautiska effekt. Tänk frisk havsluft. Oavsett hur långt du vill gå så är det en lätt, luftig och ljus känsla som är grunden för den här stilen. En användbar färgskala är den blå-grå-vita gärna upphottad med lite grönt. Klassiska möbler med rena och lite böljande former som t ex Howardfåtöljen passar bra. Du blandar lätta textiler i ljusa färger med lite naturmaterial som gediget trä, rotting och sten.

 

Modern stil

I modern organisk inredning, naturmaterial är det som betyder mest. Trä och sten är viktiga byggstenar, med halm, växter och andra naturliga detaljer som highlights. Organiska kurvor som förekommer i naturen används flitigt, istället för skarpa vinklar och konstgjorda former.

 

Hollywoodstil

En överdos av färg och lyx, med en blandning av andra inredningstilar är vanligt i Hollywood glam dekor. Har man en duktig designer kan det funkar ypperligt. Men ibland känns stilen konstgjord och fejkad. Varje detalj utstrålar rikedom i Hollywood glam dekor – glöm att alla kreditkort är maxade.