Inspiration

Make up djävul sminkning

Har du bestämt dig för att gå under namnet Djävulen vid årets Halloweenfest? Eller är det maskeradtema på festen? Oavsett vilket så är det värt att planera lite och varför inte dyka upp som en djävul på festen! Vi tipsar hur du kan gå till väga med olika inspirerande djävulsfigurer.

 

 

Olika djävlar

För att få den där perfekta make up djävul sminkning som bara du kan få har vi listat fem olika inspirerande figurer. Den perfekta sminkningen och halloweendräkten kräver ibland färgade kontaktlinser för den där extra touchen. 

 

Djävul 1 – sockerskalle

Denna look är en blommig version av Skull-sminkningen perfekt för halloween. Som primer bör ditt första lager likna en skalle genom att använda vit ansiktsfärg. Sedan kan du göra ringar runt munnen, ögonen och näsan med svarta linjer – områden där skallen normalt är ihålig. Du kan fylla cirklarna med valfri färg. Där en riktig skalle normalt är ihålig kan du utveckla din kreativitet genom att måla färgglada ornament.

 

Djävul 2 – gangster clown

Grundfärga ögonen och halva ansiktet med ljusrosa. Rita sen en svart krökt linje i mitten av ansiktet – som en kant för att separera det rosa från den normala delen. Ögonen kan göras i Smokey Eye-stil. Rita nu linjer från ögonen nedåt för ett mer dramatiskt resultat. Detsamma gäller för ögonbrynen som du kan se på bilden. Mörka dina läppar med svart läppstift och dra en linje från hörnet av munnen på båda sidor.

 

Djävul 3 -varulv

Täck det övre och nedre ögonlocket med mörkbrun ögonskugga och förtydliga det inre hörnet på varje öga med svart eyeliner. Sedan ska du lägga till en liten vit skugga strax under ögonbrynet och blanda. Borsta ögonbrynen uppåt med en transparent mascara. Rita sedan en svart skugga under nässpetsen och längs näsborrens nedre kanter ner till överläppens övre kant. Måla hela läppen med vinrött läppstift och lägg till små prickar där för att låtsas att du just har haft en blodig måltid. För att få en extra skrämmande look, köp vampyrtänder.

 

Djävul 4 – döskalle

En välgjord sminkning i form av döskalle är nog den perfekta djävul sminkning. Rita en cirkel runt ögonen och fyll den med svart ansiktsfärg. Se till att färgen går över ögonbrynen. Använd samma svarta färg på näsan. För resten av ditt ansikte använder du bara ett ljust puder för att göra ditt ansikte så vitt som möjligt. Använd svart läppstift för tänderna och dra vertikala linjer över munnen. Du kan använda mörkt puder på kindbenen om du vill.

 

Djävul 5 – röd djävul

Vi har sparat det bästa till sist. Den röda djävulen är den ultimata djävulen. Det är upp till dig om du vill täcka hela ansiktet med röd makeup eller inte. Bäst är att använda en svamp. Du kan börja med att välja placeringen av ditt första djävulshorn, som du sedan applicerar med ett hudvänligt lim. Upprepa med det andra hornet. Om dina horn ser för torra ut kan du lägga till låtssasblod. Använd mörkrött läppstift och applicera blodet som om det droppade från munnen.